معرفی و تاریخچه :
محمدرضا باقری | جمعه, ۱۱ اسفند ۱۳۹۶، ۰۷:۲۳ ق.ظ
در همه فعالیت های اقتصادی ، فرهنگی ،سیاسی ، مذهبی و ... در جوامع مختلف نیاز به محصولات چاپی وانواع کاغذ و مقوا وجود دارد . در همه این فعالیت ها تولید کنندگان محصولات چاپی چه در صنعت چاپ و نشر و تبلیغات و چه در صنایع بسته بندی تلاش می نمایند کارارائه شده با بهترین کیفیت چاپ و طراحی زیبا و جالب توجه به دست مصرف کننده برسد . نتیجه همه این فعالیت ها که با صرف و قت و هزینه بالائی انجام میگیرد باید روی کاغذ و مقوا ثبت و ماندگارگردد .بسیاری از کارهای چاپی چه در صنعت چاپ و یا تبلیغات دست بدست شده و دائم مورد استفاده قرار می گیرند ازجمله کتب آموزشی و مرجع و همچنین دستورالعمل ها و راهنماهای محصولات و یا انواع کارت های ویزیت ، اعتباری ، شناسائی و ... لازم است که مدت زیادی در دسترس بوده و استفاده گردد و در محیط های مختلف کیفیت خود را حفظ نماید برای رفع این نیاز روش های کوتینک یا لمینیت یعنی روکش کردن کارهای چاپی با مواد یا ورقه های شفاف پلاستیکی مرسوم بوده و هست این روش های سنتی اشکالات زیادی دارد ازجمله در محیط های مرطوب و شرجی براحتی از لبه های آن رطوبت جذب و در زمان کوتاهی لایه روئی از آن جدا می گردد
از طرفی مصرف کننده قیمت تمام شده نسبتا بالائی برای تولید این نوع کار متحمل می شد . مثال دیگر چاپ انواع نقشه های راهنما و جغرافیائی می باشد که همیشه پس از مدت کوتاهی از محل تازدن آن پاره میگردد و نقشه عملا غیر قابل استفاده است . همه این مسائل و سایر مشکلات در این زمینه حکایت از یک نیاز کشف نشده ای را دارد که با ورود کاغذ های مصنوعی که از مواد پلاستیکی ساخته می شوند بر طرف می گردد بدین ترتیب است که حدود ربع قرن پیش این کاغذ ها در کشورهای اروپائی و بعد در ژاپن و تایوان پا به عرصه گذاشت و بزودی جای خود را در صنعت چاپ و نشر در کشورهای پیشرفته باز نمود اما کشورهائی مانند ایران که خود صاحب اصلی مواد اولیه آن بودند از وجود آن بی خبر مانده و همچنان از روش های سنتی مشکلات مربوط به کاغذ های مورد مصرف را حل می نمودند . در سال 1381 شرکتی به نام "کاغذپلاست " تاسیس گردید که محصول آن کاغذ های مصنوعی بود که بعدا به نام همین شرکت در بازار شناخته شد .
کاغذهای پلاستیکی نسل جدید کاغذ می باشند که در تولید آنها به جای استفاده از مواد سلولزی و طبیعی مانند درختان از مواد اولیه حاصل از نفت مانند پلاستیکها از جمله پلی پروپیلن و پی وی سی استفاده می شود . ایده تولید کاغذ از پلیمرها اولین بار در سال 1968 با افزایش تقاضا برای انواع کاغذ از یکطرف و نگرانی از تخریب پوشش جنگلی و منابع طبیعی در جهان بوجود آمد و سرآغازی برای تولید صنعتی این کاغذها از سال 1970 به بعد گردید. این مواد در پروسه تولید تبدیل به ورقه های پلاستیکی یک یا چند لایه در ضخامت های خیلی کم ( 25 میکرون ) تا ضخامت های بالا ( 500 میکرون ) تبدیل میشوند فن آوری بکار رفته در تولید این ورق ها باعث بوجود آمدن ویژگیهای خاص در این محصول گردیده است به گونه ایکه محصول نهائی کاملا شبیه کاغذ بوده و دارای خواص کاغذ به لحاظ چاپ پذیری و عملیات بعد از چاپ می باشد. در حال حاضر تولید کنندگان این نوع کاغذ در جهان انگشت شمار بوده و کشورهای ژاپن ، امریکا ، انگلستان در این صنعت صاحب تکنولوژی می باشند . و مصرف آن در سراسر دنیا به سرعت رو به افزایش می باشد.
مختصری از فعالیت شرکت کاغذ پلاست از بدو تاسیس:
شرکت کاغذ پلاست در سال ۱۳۸۱ در تهران تاسیس گردید و با احداث ۱۵۰۰ متر سالن در زمینی به مساحت ۸۰۰۰ متر مربع در شهرک صنعتی جنت آباد در زمینه معرفی و بازاریابی کاغذ های مصنوعی در ایران فعالیت خود را آغاز نمود در ابتدا با توجه به ناشناخته بودن محصول با تولید و ارائه محصولات نهائی با استفاده از کاغذ های مصنوعی کار معرفی آنرا آغاز نمود و با ایجاد فرهنگ استفاده از این کاغذ ها و روشن شدن مزایا و ویژگیهای منحصر بفرد آن در بین مصرف کنندگان خاص اقدام به عرضه کاغذ خام به ایشان اقدام نمود و پس از ۳ سال فعالیت و سرمایه گذاری در این زمینه کار عرضه انواع ضخامت و اشکال مختلف آنرا آغاز نمود . در ادامه فعالیت تولید بعضی از ضخامت های پایین (زیر ۱۵۰ میکرون ) در ایران شروع گردید و تاکنون ادامه دارد . با گسترش روز افزون مصرف این محصول وتبدیل آن از یک محصول لوکس و فانتزی به یک کالای تجاری ایجاد یک کارخانه بزرگ با ظرفیت ۵۰۰۰ تن در سال طراحی و کار اجرائی آن با تاسیس یک شرکت سهامی عام با سرمایه ۲۵۰۰۰۰۰۰۰۰۰ ریال آغاز گردید که هم اکنون در مرحله ارائه طرح توجیهی و اخذ مصوبه تسهیلات ارزی می باشد .
- ۹۶/۱۲/۱۱